Apple, artırılmış gerçeklik patentleri ile Apple Glass’ın muhtemel özelliklerine bakış sunuyor
20 Şubat 2021Apple, yaklaşan Apple Glass ile sanal nesnelerin gerçek dünyayla sorunsuz bir şekilde nasıl harmanlanacağı ve AR'nin kullanıcının görüş alanı etrafında doğru bir şekilde nasıl görüntüleneceği konusundaki araştırmalarına devam ediyor. Ne zaman geleceği resmi olarak belli olmasa da şirket Apple Glass üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yeni ortaya çıkan üç patent başvurusu, sanal nesneleri gerçek nesnelerle karıştırmaya odaklanıyor.
Apple'ın önceki uygulaması ancak ortaya çıkan; Hızlandırılmış Görüntüleme Sistemi, Geometrik Fazlı Lens Görüntüleme Sistemleri ve Geçiş Görüntülerini Kullanarak Küçük Görüş Alanı Ekranını Azaltma başlıklı patentleri, şirketin artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmalarına atıfta bulunuyor. sistemleri sağlamadaki zorluklar; Aksi takdirde optik kalite ve diğer performans özellikleriyle dikkat çekilebilir. Optik sistem, gerçek dünyayı birleştirmek ve görüntüleri görüntülemek için zaman serpiştirme tekniklerini ve / veya polarizasyon efektlerini kullanabilir. Polarizasyon anahtarları ve ayarlanabilir lensler gibi değiştirilebilir cihazlar, ekran görüntülerinin çerçeveleri ile senkronizasyon halinde kontrol edilebilir. Şirket, bu patent ile Apple Glass üzerinden sanal görüntüleri gerçek zamanlı, gecikmeden görüntülemeyi hedefliyor. Bunu yapmak için, yaklaşmakta olan Apple Glass, üç boyutlu sensörlere, LiDAR'a veya üç boyutlu radyo frekansı sensörlerine sahip olabilir.
Geometrik Fazlı Lens Görüntüleme Sistemleri patenti genel olarak önceki patent ile aynı amaca yöneliktir, ancak senkronizasyonun zamanlama yönlerine daha az odaklanır.
Geçiş "Örneğin, sanal içerik, ekranın çevresel bir kenarına yaklaşırken kırpılabilir veya kesilebilir. Şeffaf ekranın sınırlı dinamik aralığı, sanal içeriğin optik şeffaf ekranın görüş alanı sınırlarında görülmesini veya anlaşılmasını zorlaştırabilir. . " Apple'ın bu durum için önerisi, kullanıcının görüş alanına (FOV) girerken veya çıkarken en mantıklı şekilde ekrana sanal nesneleri yerleştirmektir.