Hatay'da Kan Donduran Cinayet: Eşini Baltayla Banyoya Gömdü!
Gündem

Hatay'da Kan Donduran Cinayet: Eşini Baltayla Banyoya Gömdü!


06 December 20255 dk okuma2 görüntülenmeSon güncelleme: 06 December 2025

Hatay'ın Erzin ilçesinde akıl almaz bir olay yaşandı. 77 yaşındaki Bekir Sarıkaya, 61 yaşındaki eşi Meliha Sarıkaya'yı baltayla vahşice öldürerek evinin banyosuna gömdü. Olay, Meliha Sarıkaya'dan haber alamayan yakınlarının kayıp ihbarı üzerine ortaya çıktı ve tüm Türkiye'yi şoke etti.

Olay Nasıl Ortaya Çıktı?

Erzin'e bağlı Gökdere Mahallesi'nde meydana gelen bu korkunç olay, Meliha Sarıkaya'nın yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasıyla gün yüzüne çıktı. Günlerdir Meliha Sarıkaya'ya ulaşamayan ve hayatından endişe duyan yakınları, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri, kayıp ihbarı üzerine derhal harekete geçerek soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemelerde Meliha Sarıkaya'nın evine gidildi ve burada şüpheli durumlar tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, evin banyosunda yapılan aramada Meliha Sarıkaya'nın cansız bedeni bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede, Meliha Sarıkaya'nın baltayla öldürüldüğü ve banyoya gömüldüğü belirlendi. Cinayetin ardından Bekir Sarıkaya gözaltına alındı ve sorguya çekildi. Sorgusunda suçunu itiraf eden Bekir Sarıkaya, eşini öldürme nedenini açıklamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Türkiye Şoke Oldu

Hatay Erzin'de yaşanan bu vahşet, Türkiye'yi derinden sarstı. Bir insanın eşini bu kadar acımasızca öldürmesi ve ardından banyoya gömmesi, vicdanları yaraladı. Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada büyük tepki oluştu. Vatandaşlar, bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin daha fazla önlem alması gerektiğini dile getirdi.

Bu tür olayların önüne geçilmesi için toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor. Aile içi şiddetin her türlüsüyle mücadele etmeli, şiddet mağdurlarına destek olmalıyız. Unutmayalım ki, şiddet hiçbir zaman çözüm değildir.

Genel Kültür Bilgisi: Aile İçi Şiddetle Mücadele

Aile içi şiddet, tüm dünyada yaygın bir sorun olup, fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet türlerini içerebilir. Bu tür şiddetin önlenmesi için çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlar çalışmalar yürütmektedir. Türkiye'de de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu, aile içi şiddetle mücadele konusunda önemli adımlar atmaktadır. Bu çalışmalar, şiddet mağdurlarına yönelik destek hatları, sığınma evleri, psikolojik danışmanlık hizmetleri ve farkındalık kampanyalarını kapsamaktadır.

  • Alo 183: Aile, Kadın, Çocuk, Engelli ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı
  • Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Kadın cinayetlerine karşı mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu
  • Mor Çatı Vakfı: Kadın sığınma evi ve dayanışma merkezi

Hatay'da yaşanan bu acı olay, aile içi şiddetin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin ve toplumun bu konuda daha bilinçli ve kararlı olması, benzer olayların yaşanmasının önüne geçmek için hayati önem taşımaktadır.

Hatay Erzin'de yaşanan bu korkunç cinayet, sadece bir aileyi değil, tüm toplumu derinden etkiledi. Bekir Sarıkaya'nın eşini baltayla öldürüp banyoya gömmesi, insanlık dışı bir vahşet örneği olarak tarihe geçti. Olayın ardından başlatılan soruşturma devam ederken, Türkiye bu tür olayların bir daha yaşanmaması için daha fazla çaba göstermeye kararlı.