İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu, İmamoğlu ile Görüştü
İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gözaltında bulunduğu sırada bir araya geldi. Kaboğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve avukatlarla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne giderek İmamoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.
Kaboğlu'nun Açıklamaları
Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kaboğlu, İmamoğlu'nun sabah saat 06.30'dan itibaren özgürlüğünden alıkonulduğunu belirtti. Kaboğlu, "Anayasamız herkes için, bütün kamu kurumları için bağlayıcıdır. Anayasanın hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır. Bir kişi nasıl gözaltına alınır, nasıl tutuklanır hepsi anayasada vardır ve belirlenmiştir." dedi.
Kaboğlu, İmamoğlu'nun moralinin yüksek olduğunu ve kendini güçlenmiş hissettiğini ifade ederek, "Hepinize ve bütün topluma selamları var." şeklinde konuştu.
Gözaltı Süreci ve Tepkiler
İmamoğlu, İBB'ye yönelik terör ve örgütlü suçlarla ilgili yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bu süreçte, CHP'li vekiller ve çeşitli siyasi figürler gözaltı kararına tepki gösterdi. Kaboğlu'nun ziyareti ise hukuki süreçle ilgili endişeleri gündeme taşıdı.
- İmamoğlu, sabah saatlerinden itibaren gözaltında tutuluyor.
- Kaboğlu, anayasal haklara vurgu yaparak süreci eleştirdi.
- CHP'li vekiller, gözaltı kararına tepki için yürüyüş düzenledi.
Kaboğlu ve beraberindekiler, açıklamaların ardından emniyet binasından ayrıldı. Süreçle ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor.