İstanbul'da yaşanan deprem felaketinin ardından vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. Vatandaşların panik içinde evlerini terk ettiği sırada, iki kadının bir binaya girerek hırsızlık girişiminde bulunduğu iddia edildi. Bu durum, depremzedelerin yaşadığı travmayı daha da derinleştirdi.
Deprem Anında Hırsızlık Girişimi
Olay, Sultangazi ilçesi Eski Habipler Mahallesi'nde meydana geldi. 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında evlerinden çıkan vatandaşlar, can güvenlikleri için sokaklara akın etti. İşte tam bu sırada, iki kadın boş kalan bir binaya girerek zemin kattaki dairelerin kapılarını kontrol etmeye başladı. Bu şüpheli durum, binada yaşayan bir vatandaşın dikkati sayesinde fark edildi.
Eşyalarını almak için evine dönen bina sakini, iki şüpheli kadını fark ederek ne yaptıklarını sordu. Kadınlar ise, "Biz Aynur ablaya geldik" şeklinde bir cevap verdi. Ancak bina sakini, apartmanda bu isimde birinin yaşamadığını bildiği için durumdan şüphelendi ve dışarıdaki daire sahibine haber vereceğini söyledi. Bunun üzerine iki kadın, panik içinde binayı terk etti.
Vatandaşlar Tedirgin
Bu olay, depremzede vatandaşlar arasında büyük bir tedirginliğe yol açtı. Zaten depremin yarattığı korku ve belirsizlik ortamında, bir de hırsızlık gibi bir durumla karşılaşmak, insanların güven duygusunu derinden sarstı. Vatandaşlar, yetkililerden bu tür olayların önüne geçilmesi için daha fazla önlem alınmasını talep ediyor.
Deprem sonrası yaşanan bu hırsızlık girişimi, toplumun vicdanını yaralayan bir olay olarak kayıtlara geçti. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olması ve gerekli önlemleri alması, depremzedelerin yaşadığı travmayı bir nebze olsun azaltacaktır.
Benzer Olaylar Yaşanmıştı
- Hatay'da 500 bin TL'lik ziynet eşyası çalan hizmetli yakalandı.
- Yakalanmamak için kıyafet değiştiren hırsızlık şüphelisi tutuklandı.
- Kuyumcunun dalgınlığı pahalıya mal oldu: 570 bin liralık külçe altını çaldırdı.
Deprem gibi büyük felaketlerin ardından yaşanan bu tür olaylar, toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu zedelemektedir. Bu nedenle, bu tür olayların önüne geçilmesi için hepimizin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir. Unutmayalım ki, felaketler birlik ve beraberlik içinde aşılır.