İzmir Dikili açıklarında düzensiz göçmen operasyonu 46 göçmen yakalandı
Gündem

İzmir Dikili açıklarında düzensiz göçmen operasyonu 46 göçmen yakalandı


02 April 20255 dk okuma33 görüntülenmeSon güncelleme: 13 June 2025

İzmir Dikili açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında düzenledikleri operasyonda 46 düzensiz göçmeni yakaladı. Lastik botla seyir halinde olan göçmenler, Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edilerek güvenlik altına alındı.

Operasyonun detayları

Yapılan açıklamaya göre, bölgede rutin devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, lastik botta seyahat eden bir grup düzensiz göçmeni fark etti. Operasyon sonucunda göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yakalanan göçmenler, gerekli işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

  • Operasyonda 46 düzensiz göçmen yakalandı.
  • Göçmenler lastik botla seyahat ediyordu.
  • Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra İl Göç İdaresi'ne gönderildi.

Türkiye'de düzensiz göçle mücadele

Son yıllarda artan düzensiz göç olaylarına karşı Türkiye, sınır güvenliğini artırmak için çeşitli önlemler alıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, özellikle Ege Denizi'ndeki devriyelerini sıklaştırarak düzensiz göçmen geçişlerini engellemeye çalışıyor. Bu operasyon da Türkiye'nin göçmen politikasındaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, hem yerel halkın güvenliğini sağlamak hem de göçmenlerin hayatını riske atmamak adına büyük önem taşıyor. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini belirtiyor.